Prohledat tento blog

neděle 13. prosince 2015

Recenze svíček Village Candle včetně srovnání vs Yankee Candle (video)

Ahoj,
dnes nás čeká video recenze svíček Village Candle. V poslední době se o nich hodně mluví a často se lidé na diskuzích ptají na srovnání se svíčkami Yankee Candle.

Jak vidíte za mnou, bylo z čeho vybírat, svíček Yankee a Village Candle a dalších máme požehnaně :-)


Co vás ve videu čeká? Nejprve porovnáme Village Candle vs Yankee Candle, co se týče kvality a následně vám představím svoje oblíbené svíčky od Village Candle.

Video recenze svíček Village Candle:




 Jelikož mám svíčky na kamenné prodejně, mohla jsem pro vás vybrat opravdu jen ty nejlepší vůně od Village Candle, se kterými určitě nešlápnete vedle. Pokud se vám video bude líbit, velmi ráda pro vás natočím i recenzi svíček Carolina Candle, které mají úžasné především ovocné vůně a recenzi svíček Woodwick s dřevěným knotem, které při zapálení praskají.

Pokud byste si svíčky chtěli prohlédnout na kamenné prodejně (a že jich moc není, kde se dají sehnat...), můžete u nás na těchto adresách:
Švermova 436, Rokycany
Nám. T.G. Masaryka 18, Plzeň

Do komentářů mi napište, jak se vám recenze líbila, zda byste uvítali recenze i na další svíčky a jaké svíčky máte rádi vy. Za vaše komentáře velmi děkuji, dělají mi radost :-)

středa 23. září 2015

Bye Bra recenze

Ahoj,
jelikož se blíží plesová sezóna, tak dnes otevřeme téma, které je hodně diskutované, a to sice neviditelná podprsenka. Já osobně se šatům s holými zády spíš vyhýbám, právě z důvodu, že to vždy přináší starosti s výběrem podprsenky.
Podprsenky se silikonovými pásy vzadu nezavrhuji, sama jednu mám (Lormar Joker, dá se zapnout na 16 způsobů), ale jen v případě, že mi žádný silikonový pruh není vidět. A to bude do šatů s hlubokým výstřihem na zádech dělat problémy.
Když se mi naskytla možnost vyzkoušet bye bra, neváhala jsem. A mám pro vás recenzi.


Bye Bra recenze


Balení




  • Pokud si objednáte bye bra, přijde vám krabička, jejímž obsahem je neviditelná podprsenka. Ta se skládá z kytiček na zakrytí bradavek a jakéhosi průhledného nalepovacího pásu. )
  • Zezadu je manuál, jak podprsenku správně nandat. 
  • Mají dva typy, jeden je od A-C a druhý D-F. 

Aplikace


  • Samotná aplikace není složitá, stačí jet podle návodu na obalu. 
  • Osobně jsem neměla problém podprsenku nandat, vše jsem pěkně uhladila a šlo se na testování...

Jak prošla bye bra testem?

  • Prvně chci zmínit, že mám velikost 65 A, takže nula nula nic. Po aplikaci mi přišlo, že mi podprsenka prsa lehce nadzvedla, ale co si budeme povídat, pro mě zvyklou na push-up podprsenky to nebylo nijak ohromující, prsa mám malá a přirozeně pevná, takže bye bra moc práce neměla. 
  • Nedokážu si tento typ podprsenky představit v hlubokém výstřihu, možná si ji dovedu představit v šatech, které nemají výstřih a mají holá záda. Hned vám řeknu proč.
  • S čím jsem spokojená jsou kytičky na zakrytí bradavek, ty fungují bez výhrad, jediné, co jim lze vytknout je, že by klidně mohly být menší, ale to je detail. 
  • Kde nastává problém - u samolepícího "neviditelného pruhu".
  • Ono je vlastně těch problémů víc. Prvně se zaměříme na to, jak to vypadá vzhledově. Ačkoliv mi ze začátku přišlo vše ok, tak při pohybu (a to nijak markantním) se podprsenka začala krabatět a odlepovat na stranách.
  • Kdybych byla na plese, tancovala, zpotila se, tak bych se bála, že ode mě bye bra "uteče". Navíc to krabacení nevypadá dvakrát hezky.
  • No a pocitově taky žádná sláva. Přijde mi to, jako bych tam měla náplast a zvlášť při pohybu to není dvakrát komfortní.
  • Dá se to samozřejmě přežít, ale otázkou je, proč bych to já s velikostí 65 A měla podstupovat? 

Závěr

  • Mně osobně by z balení klidně stačily náplasti na bradavky, aby nic neprosvítalo. Samolepící "neviditelný" pruh je podle mě u malých pevných prsou zbytečnost. 

Pokud potřebujete poradit s podprsenkou do šatů, klidně se s námi spojte přes náš e-shop: http://www.flirtini.cz/napiste-nam/


pondělí 17. srpna 2015

Yankee Candle recenze (mých TOP 10 voňavých vosků)

Ahoj,
dnešní článek se bude týkat tématu, které je mému blogu blízké, ale zatím jsem podobný článek nezpracovávala. Uvažuji, že ho pak rozšířím a natočím ještě video, co vy na to?
V článku najdete recenzi a moje tipy na 10 voňavých vosků Yankee Candle, které se mi zalíbily nejvíce. Byla jsem totiž pověřena milou povinností vybrat vůně vosků pro maminčin e-shop.
Pakliže se vám nějaký vosk dle popisu zalíbí, můžete ho koupit zde. Rovněž je zde naskladněno i pár vybraných svíček Yankee Candle.

Yankee Candle recenze (mých top 10 vůní)

1. Yankee Candle Honey Glow 


Yankee Candle Honey Glow, zdroj: www.flirtini.cz


  • Tuto vůni jsem zařadila na samotný začátek z důvodu, že nám už začíná podzim a tahle vůně mi k němu sedí nejvíce. Je medová, dřevitá, výrazná, ale zároveň svým způsobem uklidňující. 
  • Díky bylinnému aroma a dřevitým esencím mi vždy připomene podzimní procházky, kdy se brodíte zmáčeným spadeným listím. 

2. Yankee Candle Pain au Raisin


Yankee Candle Pain au Raisin, zdroj: www.flirtini.cz


  • Další vosk, který s chutí v sychravém mrzutém počasí zapálíte. 
  • Vůně sladkých šneků z odpalovaného těsta čerstvě vyndaných z trouby a poprášených cukrem.
  • Když se k tomu ještě přidá aroma rozinek s kapkou vanilky a koňaku, máme jasno, tenhle vosk do TOP 10 patří zaslouženě. 

3. Yankee Candle Fresh Cut Roses



Yankee Candle Fresh Cut Roses, zdroj: www.flirtini.cz




  • Teď z trochu jiného soudku, kdo mě čtete pravidelně, tak víte, že jsem velký milovník vůní s růžemi. Vybrala jsem proto dva vosky, které voní čistě jen po růžích a zaujaly mně. 
  • Prvním z nich je Fresh Cut Roses, vůně čerstvě natrhaných růží ve váze, lehká, svěží, mísící se s vůní zeleně. Všichni, kdo mají rádi jemnější vůně zajisté najdou v tomto vosku zalíbení. 

4. Yankee Candle True Rose



Yankee Candle True Rose, www.flirtini.cz

  • Druhý vosk, který voní po růžích, nese název True Rose
  • Tato vůně se bude líbit spíš těm, kteří mají rádi omamné výrazné vůně. Velmi mě překvapilo, že voní zcela autenticky, opravdu budete mít pocit, že jste právě přičichli ke kytici rudých růží od svého milého. 

5. Yankee Candle Oud Oasis



Yankee Candle Oud Oasis, zdroj: www.flirtini.cz


  • Nikdy bych nevěřila, že esence z exotického dřeva ve formě oleje mi bude tak krásně vonět. Přiznám se, že oudu jsem se i v parfémech dlouho vyhýbala, protože jsem si nedokázala představit, jak to bude vonět.
  • Vosk bych doporučila například do koupelny, působí totiž relaxačním dojmem. 

6. Yankee Candle Moroccan Argan Oil


Yankee Candle Moroccan Argan Oil, zdroj: www.flirtini.cz



  • A hned zmíním další vosk, který rovněž působí uklidňujícím dojmem a dostane vás do pohody.
  • Je jím Moroccan Argan Oil, vůně teplého marockého arganového oleje, který se používá při masážích, zábalech. Oproti předchozímu vosku je to vůně méně výrazná, jemnější.

7. Yankee Candle Shea Butter




Yankee Candle Shea Butter, zdroj: www.scentedcandleshop.com

  • Vůně, u které vám ani nedám odkaz na náš e-shop, je tam totiž kvůli velkému zájmu vyprodaná.
  • Vosk má aroma bambuckého másla (možná si tu vůni vybavíte, používá se často při výrobě kosmetiky). Jedná se o hutnou, ale přesto nevtíravou vůni. Může vám připomínat pocit čistoty po osprchování, nebo čerstvě vyprané prádlo.

8. Yankee Candle Capuccino Truffle



Yankee Candle Capuccino Truffle, zdroj: www.flirtini.cz


  • Krásná sladká vůně, v které se snoubí čokoláda s kávou. Aroma kávových pralinek, intenzivní tak, že za malou chvíli provoní celý prostor. 
  • Vůně vás přenese do prostředí čokoládovny, pro mrazivé zimní večery je tato hřejivá vůně jako dělaná.

9. Yankee Candle Midsummer´s Night



Yankee Candle Midsummer´s Night, zdroj: www.flirtini.cz
  • Máte rádi spíše pánské parfémy, kořenité vůně, vůni kolínské? Pak se vám bude líbit tento vosk. Na škodu není ani "šoupnout" ho partnerovi do skříně, aby mu hezky provoněl oblečení.
  • Spojuje v sobě vůni štiplavé pačuli, omamné šalvěje, kolínské a pižma.

10. Yankee Candle Sicilian Lemon 



Yankee Candle Sicilian Lemon, zdroj: www.flirtini.cz




  • Taky se neradi loučíte s létem? Tento vosk je krásnou letní vzpomínkou.
  • Vůně zralých šťavnatých citrónů ze Sicílie, jiskřivá a osvěžující. 

Vy mi napište, jestli vůně Yankee Candle znáte a zda máte také své oblíbené vůně :-)

pondělí 3. srpna 2015

Got 2 Be recenze mých oblíbených produktů

Ahoj,
dlouho jsme tu neměli čistě nic kosmetického a je třeba to napravit, co říkáte?
Dnešní recenze se bude týkat mých oblíbených produktů od značky Got 2 Be. Musím říct, že tuhle značku mám opravdu hrozně ráda, z drogérie je to určitě nejlepší značka vlasového stylingu. Bez debat.
Jediné, co mi docela vadí, je parfemace produktů. I přestože mi většinou produkty voní, nemám ráda, když se mi bije jakákoliv vůně s parfémem. To je moje jediná výtka a doporučuji se nad tím zamyslet.

A nyní přejděme přímo na produkty samotné...

GOT 2 BE Mind Blowing



  • Nejoblíbenější produkt. Jestli tohle někdy zruší, prokleju je do pátého kolene :D
  • S Mind Blowing doma dosáhnete vlasů jako od kadeřníka. A to nekecám.
  • Nejdřív bych vás ráda seznámila s mými vlasy - lehce se vlní, po ránu s oblibou trčí do všech světových stran  a je velmi těžké z nich vytvořit pěkný účes. 
  • Tenhle produkt jsem dostala k recenzi a zpočátku jsem na něj skepticky koukala, přišlo mi, že mi poslali další tuctové tužidlo, hmmm to dík, honilo se mi hlavou. 
  • S nedůvěrou jsem si ho naplácala na hlavu a šla jsem fenovat.
  • První, co mě mile překvapilo byla vůně. Ryze pánská a velmi příjemná (udělejte i parfém a budu v něm přítele klidně i koupat). Vůbec né sladká, jak to bývalo u starších řad.
  • Pak jsem vlasy začala fénovat a čekala jsem, že to vytvoří objem, co do druhého dne tradičně spadne. Ale výsledek mě překvapil.
  • Vlasy nejenže měly krásný přirozený objem, který vydrží i dva dny po vyfoukání, ale hlavně: vlasy měly tvar. Byly rovné, nekroutily se do stran, vypadala jsem jako když jdu od kadeřníka.
  • Dokonce si všiml i přítel a znáte to, když už si všimne chlap, je to velká věc.
  • Testovala jsem produkt i na vlasech, které jsem pak natáčela a objem + vlny držely celý den.
  • Takže já opravdu nezávisle chválím a tento produkt má své zasloužené místo na mé poličce. 


GOT 2 BE řada Sparkling 




  • Z této řady jsem vyzkoušela 2 produkty: sprej na vlasy dodávající vlasům lesk a lak na vlasy rovněž určený k tomu, aby se začaly lesknout
  • V té době jsem měla vlasy hodně nešetrně odbarvované a neleskly se vůbec (no nedivím se jim :-)
  • Výsledky má tahle řada úplně fenomenální, opravdu jedna ze skvělých věcí, co se jim opravdu povedly
  • Sprej na vlasy funguje úplně jednoduše, pokud chcete, aby se vám krásně leskly, stačí pár střiků. Vlasy se opravdu nádherně zalesknou a efekt vydrží celý den. 
  • A to moje vlasy byly opravdu uschlé chudinky. Neříkám, že je vhodná si to "plácat" na hlavu každý den, ale na rande, do kina, na diskotéku ideální záležitost.
  • Skvělý je i jejich lak na vlasy, je silně fixující (na můj vkus by na intenzitě fixace klidně mohli i trochu ubrat) a vlasy se po něm také lesknou, i když ne tak intenzivně, jako po spreji. 
  • Už jsem tu nakousla téma parfemace. Řada Sparkling voní jako vodní meloun, tuhle vůni sice zbožňuji, ale jak už jsem psala, v kombinaci s parfémem mám pak pocit, že jsem převoněná. 

Megalomania - give it back to me!

  • Chtěla jsem ještě přihodit recenzi na červenou řadu pro objem, ale k mému nemilému překvapení je zrušená. Je to škoda, protože jsem nenašla produkt, který by vlasům dodal větší objem.

středa 29. července 2015

Second handy v Plzni recenze

Ahoj,
tento článek by měl být další ze série (doufám) užitečných rad. Tentokrát se podíváme na zoubek secondhandům v Plzni.
Abych se přiznala, dřív mě sekáče vůbec nebraly. Jenže tím, jak léta jdou a já vidím, že kvalita zboží v obchodních centrech stále upadá (momentálně až na pár výjimek - butiků, přímo ryje nosánkem na dně) jsem začala hledat alternativu.
V současné době nakupuji převážně v buticích a pár úlovků mám i ze second handů. A právě o recenzi plzeňských second handů se s vámi chci podělit, abyste věděli, kam zajít. Zmíním bohužel jen dva second handy v Plzni, protože ostatní mě bohužel neberou a nikdy jsem si v nich nic nevybrala.

Second hand London Fashion Klatovská třída 3 recenze


Kousky, které jsem zde zakoupila...

  • Za tím u mě na plné čáře vítězí tento second hand
  • Jak vidíte v rámci koláže, dají se tam ulovit různorodé kousky
  • Sekáč má většinou akci VŠE ZA 50 Kč, takže je super na lovení základních kousků - triček, mikin, svetrů, kalhot, legín
  • Občas ulovíte i nějaký vyloženě super kousek - šifónovou tuniku, svetr se zdobením na ramenou, přehoz vyšívaný zlatou nitkou, prostě něco, za co se jinde platí nemalé peníze
  • Velikostně mi vyhovuje, často najdu svoji velikost 6-8, občas mi od nich sedí i větší velikosti. Doporučuji všem hubeňourům :-) Ale co si budeme povídat, většina věcí je mi velkých, tak jako ve všech second handech v plzni
  • Co mě štve je fakt, že z výlohy vám nic nevyndají ani za zlaté prase. Tenhle přístup není dvakrát prozákaznický, co říkáte?
  • A taky záleží, jakou vychytáte paní prodavačku. Na jednu mám vyloženou alergii, protože vše sysluje dětem domů a když si dovolíte odnést si pěkný kousek, tak vás minimálně prokleje pohledem, obvykle prskne vyčítavě něco ve smyslu "tohle měla nosit ta naše holka, ne ty". 
  • S ostatními prodavačkami na prodejně problém nemám, naopak mladá blondýnka je vždy velmi milá. 
  • Vadí mi, že sekáč nemá Facebook, kde bych mohla sledovat akce a dívat se na nové kousky, co přišly, v tomhle ohledu je London Fashion hodně pozadu. 
  • Taky na designu pobočky by se dalo pracovat, ale hlavní je, že tam za padesát korun ulovíte pěkné kousky, ne?
  • V second handu naleznete i boty, pánské a dětské oblečení, doplňky. Určitě stojí za návštěvu. 

Textile House Plzeň Smetanovy sady 2/13


Ukázka ulovených kousků, z Textile House Plzeň jich mám podstatně méně, než z London Fashion

  • Nejdřív bych vám ráda vysvětlila, jak funguje cenová politika tohohle second handu, abyste tam nepřišli poprvé v době nové kolekce jako já a nekouleli očima.
  • Na FB Textile House, který je společný pro celou ČR lze sledovat nové kousky, ale i termíny nových kolekcí a slev. Za mě palec nahoru.
  • Když přijde nová kolekce, jsou ceny relativně vysoké cca 150-400 Kč v průměru. Někdo může argumentovat, že je to dost peněz za nošenou věc a že za to máte novou. No to možná ano, ale asi ta nová věc nebude moc kvalitní, kdežto tady se v nové kolekci dají ulovit kožené doplňky, šátky z krásných materiálů, kvalitní značkové věci.
  • Já chodím většinou hned první den, kdy je nová kolekce a nejlepší kousky skladem.
  • Pokud se vám zdají částky vysoké, nemusíte si zoufat. Postupně se ceny snižují, pořádají se různé happy hour a slevové akce.
  • Druhé kolo si obvykle dávám, když ceny klesnou na 50-60 Kč, tj. je to levné a ještě se dá vybrat. Pokud budete čekat na akce za 20 Kč, tak už tam zbudou opravdu jen hadry na podlahu, bude tam mraky lidí, kteří se v nich budou přehrabovat jako šílení a nejspíš budete odcházet spíš znechucení.
  • Prostředí je určitě hezčí, než v London Fashion, navíc je vše uspořádáno do sekcí = dobře se vám hledá, prostě víte, že potřebujete legíny na sport, tak si to rovnou štrádujete k věšáku, který je označen "Sport". 
  • Prodavačky jsou milé, ochotné a profesionální. Nestane se, že by si chtěly nějaký kousek uzurpovat pro sebe. 
  • V second handu pořídíte oblečení spíše pro ženy, pro pány je větší výběr v London Fashion. Dámské oblečení je tříděno do sekcí dle typů (šaty, tílka atd.) a pak jsou zde dvě speciální sekce - plus size a exclusive. Nutno dodat, že v kolekci exclusive jsem si nikdy nic nevybrala a fakt to nebylo kvůli vyšší ceně, takže jestli od toho čekáte velký luxus, tak asi budete zklamané. 

Třeba se můj seznam rozšíří a udělám update článku, ale zatím zůstávám u těchto dvou. Vy mi do komentářů napište své oblíbené sekáče, nechám se inspirovat :-)

úterý 30. června 2015

Svatební účes s pomocí clip-in z Hotstyle.cz

Ahoj,
vítám vás u dalšího článku, který je v současné době na velmi aktuální téma, a to sice svatby. Mám pocit, že se v poslední době vdal/oženil snad každý druhýúá, nebo se minimálně zasnoubil(a)/otěhotněla, porodila...
Statistiku tu však dělat nebudu, nejspíš bych upadla do hluboké deprese :-)
Tento článek se bude týkat použití clip in vlasů při tvorbě svatebního účesu (samozřejmě se to dá aplikovat i na jiné slavnostní příležitosti - plesy, atp.). Pokud k vám nebyla příroda příroda nebyla dvakrát štědrá a přesto toužíte být na svatbě za princeznu, čtěte dál...
Ale nejdřív se podívejte, jak nevěstě slušel výsledný účes...



Svatební účes s pomocí clip-in z Hotstyle.cz

Výběr a tónování clip in

  • Nejdříve bylo potřeba vybrat odstín, který by byl totožný, nebo alespoň velmi podobný vlasům nevěsty, které jsou velmi světle blond a mají studený nádech.
  • Rozhodly jsme se pro odstín 60, tedy úplně nejsvětlejší a nejstudenější blond odstín na trhu,
  • Délku jsme zvolily 50 cm, jelikož se měly vlasy ještě natáčet, a to vždy na délce ubere. U rovné varianty účesu by nám klidně stačilo 40-45 cm. Strukturu jsme zvolily vlnitou, aby lokny držely na 100 % jako přibité. 
  • Poté, co vlasy dorazily mi od nevěsty přišla SMS s tím, že odstín je potřeba ještě dotónovat do ledové blond, že už na tom pracuje s barvou od Palette.
  • V ten moment mě polil studený pot, protože jsem si moc dobře pamatovala, co to udělalo s mými clip in kdysi (byly od jiného výrobce).
  • Naštěstí to clip in v pořádku přežily, ufff a dokonce získaly krásný platinový odstín, viz fotky...



Den D: Jak se s nimi pracovalo kadeřnici? Držel účes s clip-in celý den?

  • Nastal Den D a návštěva kadeřnice Jitky Vodrážkové (mimochodem skvělá kadeřnice na účesy i melíry z Rokycanska, nesčetněkrát mi zachránila vlasy).
  • Předesílám, že Jitka je mladá moderní kadeřnice, která clip in vlasy nevidí poprvé a umí s nimi pracovat.
  • Doporučuji zvolit někoho takového, protože paní kadeřnice Babáčková, které je 80, chodí k ní celá vaše rodina už po generace, ani neví, co to clip in je, s tím asi jen těžko bude umět čarovat, pochopitelně.
  • Clip in vlasy měly vlnitou strukturu (kterou pravda barvení lehce oslabilo). Velmi dobře se natáčely a kadeřnice s nimi snadno vytvořila princeznovské lokny. 
  • Clip in by měly držet lépe, než vaše vlastní vlasy, tak je to vždy a bylo to i v tomto případě, kdy se clip in ani nehly celý den, zato přírodní vlasy "zlobily" a měly tendenci se vracet ke své rovné struktuře.
  • RÁDA BYCH UPOZORNILA NA JEDNU VĚC. A Caps lockem to nepíšu jen tak. Na internetu se setkáte s nabídkou velmi (až podezřele) levných vlasů, které jsou umělé, z kanekalonu. Možná se vám to bude zdát jako super varianta pro jednodenní záležitost.
  • Ne, není to tak. Tyto vlasy nejdou natočit (ač jsou v inzerátech často uváděny mylné informace, že jdou), navíc se nepřirozeně lesknou a šíleně snadno se zacuchají.
  • Zvažte, jestli není lepší si koupit lidské kvalitní clip in, které vydrží, než šunt, který je v podstatě strašně drahý (kvalita v poměru výdrž a cena).
  • Navíc lidské clip in vlasy drží tvar celý den, umělé natočíte za cenu, že je spálíte a oni se stejně hned vrátí k rovné struktuře...
Takže za nás velká spokojenost, můžeme vám vlasy z hotstyle doporučit na jednorázovou akci i pravidelné nošení. Napište mi, co jste měly na svatbě za účes vy a jestli jste si taky něčím "vypomohly" :-)


Loučím se fotkou na závěr :-)





středa 15. dubna 2015

GLISS KUR tepelná ochrana pro namáhané vlasy - recenze

Ahoj,
dnešní článek je recenzí na Gliss kur tepelnou ochranu pro namáhané vlasy, kterou jsem obdržela v balíčku, za což moc děkuji! Upřímně jsem se bála, aby to zas nebylo něco podobného tepelné ochraně ve spreji od Balea, která mi vlasy zmáčela a slepila, nebo aby to nebylo příliš mastné. A jak to dopadlo?


Gliss kur Thermo-protect recenze




Protože se obal celkem špatně fotí, tak aby to bylo k přečtení, přidávám ofiko fotku, zdroj: nakup.itesco.cz

  • Jedná se o tepelnou ochranu (použitelnou při jakékoliv úpravě vlasů), která má už tak namáhané vlasy ochránit od poničení
  • Pokud chcete minimalizovat riziko, že si vlásky tepelnou úpravou zničíte, doporučuji přečíst si článek: http://www.schwarzkopf.cz/skcz/cz/home/hair_care/blow_drying_smoothing.html
  • Produkt je od značky Gliss kur, která je součástí "rodiny" Schwarzkopf, mrkněte na stránky Schwarzkopf, je tam spousta užitečných článků o barvení, stylingu a péči o vlasy...
  • Balení má 150 ml a vyjde na plus mínus 150 Kč (záleží, kde nakupujete)
  • Jedná se o tepelnou ochranu ve spreji, což je super, protože pokud něco nesnáším, tak jsou to olejíčky, které musíte nejdřív vylít do dlaní a tím si perfektně zmastit ruce. 
  • Když už jsme u oleje, tak tato tepelná ochrana má obsahovat zkrášlující oleje, je jich celkem 8 a jsou vypsány vzadu v rámci složení. 
  • To by bylo k nějaké stručné charakteristice produktu a jdeme na recenzi...
  • Tepelnou ochranu jsem zkoušela dle návodu na mokro, ale rovněž můžete použít i na suché vlasy, nijak je to neuplácne, neumastí, což je velké plus.
  • Dá se použít při žehlení, natáčení vlasů kulmou i na natáčky, před fenováním. Vše jsem pro vás vyzkoušela a nikdy jsem neměla vlasy spláclé, bez objemu, mastné.
  • Nevím o jediné ochraně na vlasy z drogérie, co by to zmákla stejně dobře. Vlasy se po nastříkání krásně lesknou, snadno rozčesávají, uchovají si svůj objem.
  • Vůči ochraně vlasů jsem tak trochu skeptik, to už víte. Nemyslím si, že by vás cokoliv spasilo, pokud denně vlasy tepelně upravujete a nepečujete o ně. 
  • Nicméně už obsah olejů ve spreji o vaše vlásky pečuje, takže mám určitě lepší pocit, když před tepelnou úpravou použiji tento sprej. 
  • Jako hlavní přednosti vnímám výše popsanou konzistenci, příjemnou cenu, lesk vlasů a hlavně to, že vlasy nezatíží, neuplácne. 
  • Za mě nejlepší produkt tohoto typu z drogérie. 
  • Navíc mi pomohl i na regeneraci prodloužených vlasů, viz článek z minulého týdne.
  • Snažila jsem se hledat i nějaké mínusy, ale jediný, který jsem našla je, že občas mi ujede ruka a olej skončí jinde, než jsem chtěla. Ale za to můžu já, že jsem nešikovné prasátko :) 

Vy mi do komentářů napište, jaká je Vaše zkušenost s výrobky pro tepelnou ochranu vlasů z drogerie.



pátek 10. dubna 2015

Clip in hotstyle.cz recenze

Ahoj,
dnes si dáme opět článek o clip in, jelikož jste si o tyto články hodně psaly do e-mailu. Tentokrát budeme recenzovat clip in vlasy ze stránek hotystyle.cz. Vlasy už mám rok, takže nadešel čas hodnotit.

Clip in hotstyle.cz recenze 

Clip in z hotstyle.cz klady

  • Určitě jako největší klad hodnotím široký výběr odstínů. Zkuste na internetu najít melír platinová blond-studená hnědá. Přeju vám hodně štěstí, protože já jedny vlasy musela dokonce vracet, jak fotky neodpovídaly.
  • Z hotstyle.cz mi přišly krásně promelírované vlasy, lesklé, hebké, délka i hmotnost seděla.
  • Vlasy vydržely rok a i teď jsou stále použitelné, ale stejně je do půl roku vyměním. Počítejte s životností kolem 1 roku, což je u denně nošených clip in slušné.
  • Vlasy nijak výrazně nevypadávaly, jen jsem je za ten rok o pár cenťáku šmikla, konečky to potřebovaly.
  • Jdou krásně natáčet, barvit, žehlit...Mám je na skoro všech videích rok zpět, můžete mrknout na můj youtube kanál, ale radši přikládám i fotku z promoce pro představu:


Clip in z hotstyle.cz zápory

  • Jdeme hned na ten hlavní ano? Chtěla jsem si clip in vlasy u hotstyle.cz objednat znovu. A co nevidím?
zdroj: hotstyle.cz

Jenže s tím mám problém. Za a) je to podle mě fiktivní sleva (= působí to tak na mě, jako na zákazníka), jak ukážu na dalším printscreenu, cena byla před rokem 1590 Kč s DPH. I když vezmu v úvahu, že se hýbal měnový kurz (s nímž ve vysvětlení operuje hotstyle), inflaci atp., tak se mi zdražení o 200 Kč zdá výrazné. A 2470 Kč? Takovou hodnotu podle mě clip in nemají, dle vysvětlení (viz dole) je prodražuje kurz a dovoz...To ale nic nemění na tom, že jsou oproti konkurenci dražší.

Důkaz z mého mailu zde:



Ale je tu ještě za b) ty vlasy jsou oproti konkurenci výrazně dražší, nehledě na to, že konkurence (locahair, topvlasy) má clip in kvalitnější. 

Podívejte se, za jaké ceny prodává locahair:

www.locahair.cz - zdroj

U nich za stejné peníze můžete mít extra hustou sadu 140g/45 cm, nebo o 5 cm více a o 20g více s 55cm sadou. 


EDIT: Jelikož mě kontaktovali z hotstyle.cz s vysvětlením, přijde mi fér ho sem dát, ať není článek jednostranný: 










středa 8. dubna 2015

Hyaluron 5Activ - recenze séra pro omlazení pleti

Ahoj,
dnešní článek se bude týkat recenze na sérum pro omlazení pleti. Možná si právě říkáte, jak taková mladá žába jako jsem já může referovat o takovém produktu. No nemůže. Ačkoliv to často vidíme v reklamách, kdy se pětadvacetiletá modelka patlá krémem a raduje se, že nemá vrásky.
Já ale píšu recenze objektivně a v mých 22 letech by testování takového séra objektivní nebylo. Dala jsem ho tedy otestovat mamce, které je 41 let, má 4 děti, spoustu práce s řízením firmy. Nemá žádné hluboké vrásky, pouze ty mimické. A jak sérum obstálo?


Hyaluron 5Activ - recenze séra pro omlazení pleti




  • Nejdříve popíšu způsob, jakým o pleť maminka pečovala po dobu testování.
  • Samozřejmostí je pravidelné odličování, to pak sebe lepší krém neschová, unavenou pleť se zbytky make-upu.
  • Po nanesení séra maminka vždy chvilku (cca 5-10minut) cítila jemné brnění a napínání pleti.
  • Přes sérum nanášela někdy krém, jindy použila sérum jako podkladovou bázi.
  • Sérum používala na obličej, ale i krk a dekolt. Uznejte, že mít "vyžehlený" jen obličej a ne i zbytek, je trapas.
  • Sérum aplikovala ráno i večer. Pokud by si ho dávala jen na obličej, vydržela by jedna lahvička cca 3 měsíce, pokud si ho budete dávat i na krk a dekolt, vydrží sérum zhruba na 1 a půl měsíce. Obsah séra je 30 ml.
  • Sérum dle popisu má pleť hluboce hydratovat, regenerovat, omlazovat, redukovat vrásky, podporovat tvorbu kolagenu a zlepšit celkový vzhled pleti. Umí to skutečně?

Hyaluron 5Activ - klady

  • Funguje. Skutečně pleť hydratuje do hloubky, pleť vypadá mladistvěji, svěže, vypnutě, je hladká.
  • Je levný - produkty ve srovnatelné kvalitě stojí 2x i 3x tolik (cena 590 Kč)
  • Dá se použít i jako báze pod make-up, nedrolí se, do pokožky se vsákne.
  • Snadná aplikace, i když k tomu se ještě vyjádřím v záporech.
  • Rozjasňuje pleť.
  • Absolutně nedráždí pleť, není z něj cítit žádná výrazná parfemace, jeho konzistence je jemná, vodnatá.
  • Mimické vrásky sice neodstraní, ale umí vaši pleť výrazně omladit, napnout, zavodnit a projasnit.
  • Maminka, která jinak používá krémy a séra proti vráskám mnohonásobně dražší se rozhodla, že po vypotřebování si koupí další balení, jelikož má krém dle ní skvělý poměr mezi cenou a kvalitou.
  • Vy jej můžete zakoupit buď přímo na stránkách Charismo.
  • K dostání také u vybraných kamenných prodejnách, viz: http://charismocosmetics.cz/kontakt/

Hyaluron 5Activ - zápory

  • Kámen úrazu je balení, konkrétně dávkovač. Když si nedáte pozor, nebo aplikujete prvně, musíte dlaň přitisknout k dávkovači, jinak to bude létat po pokoji a bude to všude jinde, jen ne na vaší kůži. Doporučujeme změnit dávkovač.
  • Pleť je těsně po aplikaci velmi napjatá, doporučujeme použít krém po aplikaci séra proti vráskám.


Každopádně rozhodně převládají pozitiva. Sérum maminka použila i před plánovaným focením a tady jsou fotky. Je jasné, že je tam dobré světlo, retuš atd., ale věřte mi, že vidím ten rozdíl oproti jiným fotkám, co maminka nafotila právě v krásně vypnuté pleti. Sami si odpovězte na otázku, zda byste mamince tipli 41 let...









pondělí 6. dubna 2015

Clip in vlasy - melírování a obnova vlasů

Ahoj,
tentokrát bude tento článek věnovaný clip-in vlasům. Aktuálně už rok nosím vlasy z e-shopu hotstyle.cz. Akorát už poslední dobou vypadaly, že už dosloužily a uvažovala jsem nad tím, že je vyhodím. Mimochodem k hotstyle.cz chystám samostatnou recenzi a tam hodlám vylíčit, jak moc mě zklamaly svým nefér jednáním vůči zákazníkům.
Rozhodla jsem se jim dát poslední šanci, zkusit je promelírovat a zregenerovat. A jak to dopadlo? Výsledek můžete vidět na fotce. Skoro jako nové :-) Pokud chcete vědět, jak zregenerovat své staré clip in, aby vám ještě pár měsíců dělaly parádu a jak a čím je barvit, čtěte dál.

Melírované clip in

Clip in melír


Jak doma melírovat clip in vlasy?

  • Co budete potřebovat? 
  • Určitě barvu na vlasy/přeliv bez amoniaku a peroxidu. Já použila Palette v pytlíčku za necelých 50 Kč v odstínu Nugátově hnědá
  • Jelikož vlasy měly už odlesk do rezavožluta, rozhodla jsem se použít i silver šampón. 
  • Varování! V žádném případě na vlasy nepoužívejte zesvětlovače a peroxid. Zešednou a už to z nich nikdy a ničím nedostanete. Vlastní zkušenost.
  • Na obnovu vlasů si pak pořiďte Gliss kur tepelnou ochranu na namáhané vlasy, viz foto:


Použitá kosmetika



Jak na melírování clip in vlasů?

  • Nejdříve vlasy pečlivě rozčešte.
  • Promyslete si, jak hustý melír na vlasech chcete.
  • Já jsem barvila tenké pramínky, max 4 na jeden clip.
  • Pramínky oddělte a přehoďte je opačným směrem.
  • Pak je začněte barvit, dávejte pozor ať neobarvíte světlé vlasy a sponky.
  • Barvu nechte působit dle návodu, já jsem dobu zkrátila o 10 minut, protože jsem chtěla dosáhnout světle hnědého odstínu.
  • Při mytí nejprve umyjte tmavší vlasy, umývejte je dokud voda nebude úplně čirá.
  • Já chtěla blond vlasům vrátit platinový odstín, takže na řadu přišel i silver šampon. 
  • Ten jsem smíchala s kondicionérem, aby mi na vlasech neulpěl modrofialový nádech.
  • Do vlasů jsem vmasírovala tuto směs a nechala chvíli působit.
  • Poté jsem vlasy důkladně umyla.

Jak na regeneraci clip in?

  • Vlasy nechte nejlépe volně uschnout.
  • Můžete je případně i fénovat, ale použijte tepelnou ochranu, já použila Gliss kur tepelnou ochranu.
  • Po fenování jsem znova vlasy důkladně posprejovala tepelnou ochranou, která má v sobě olej.
  • Poté jsem vlasy zažehlila a výsledek byl na světě.
  • Na internetu jsem našla i články o regeneraci za pomocí brazilského keratinu, ten mi bohužel na minulé clip in nefungoval, nutno dodat, že to byly extrémně nekvalitní vlasy a po 3 měsících letěly do koše, takže v budoucnosti možná vyzkouším, i když cena za takovou regeneraci je vyšší, zaplatíte kolem 500 Kč.

Vy mi dejte vědět, jak se vám výsledek líbí a jestli jste něco podobného zkoušeli.


pondělí 30. března 2015

Parfémy Charismo recenze

Ahoj,
dnešní článek bude po dlouhé době o parfémech. Před cca 14 dny mě oslovila značka Charismo s tím, zda bych nemohla napsat recenzi na jejich parfémy. Souhlasila jsem, jelikož se mi líbil celý koncept firmy, o tom už níže :-)

Charismo parfémy - základní informace


  • Jedná se o českou značku, která se vrací k tradici parfumářského řemesla v Čechách. Tenhle nápad se mi moc líbí a česká značka vůní mi na trhu docela chyběla.
  • Jejich parfémy nemají složité názvy, jsou pouze očíslované. 
  • Značka chce konkurovat velkým koncernům jak kvalitou, tak cenou. Jak se jí to daří se dočtete níže. 

Co lze všeobecně říct o parfémech Charismo?

  • V nabídce má 15 vůní, což je na začínající firmu skvělé a pro zákazníka naprosto dostačující. Vybere si každý, ten kdo má rád svěží lehké vůně, milovník cukříkově sladkých vůní, mají vůně čístě pro muže a ženy, ale i unisex...
  • Parfémy jsou k dostání za opravdu velmi výhodnou cenu. Když jsem viděla, že se dají pořídit za 400 Kč, tak to se mnou málem praštilo. Za takto kvalitní parfém je to směšné, za 400-450 Kč (50ml!!!) v drogérii nekoupíte pomalu ani šmejdy zaštítěné slavnými jmény - Katy Perry, Beyonce, Naomi Cambel a další hrůzy. Parfémy Charismo jsou tedy skvělou variantou pro ty, kteří nechtějí utrácet, nebo si nemohou dovolit utrácet za dražší parfémy a zároveň se nespokojí s kvalitou vůní z drogérie.
  • A to nejlepší na tom je, že jsou srovnatelné s vůněmi ze Sephory věhlasných jmen. Vyzkoušela jsem 6 vůní a většina z nich kvalitou byla na stejné úrovni, nebo převyšovala drahé parfémy.
  • Navíc mě baví jejich neotřelé kombinace vůní, o tom se rozepíšu při popisu jednotlivých parfémů. 
  • Dostupné jsou na internetu a ve vybraných kamenných prodejnách. Je super, že je mají na Parfums.cz, odkud ráda objednávám, odkaz zde: http://www.parfums.cz/charismo/
  • Koupit je můžete i přímo na stránkách značky Charismo: http://www.charismo.cz/
  • Seznam kamenných prodejen, kde si parfémy můžete vyzkoušet zde: https://www.charismo.cz/partneri-a-jejich-slevy.htm

Obdržené vzorky parfémů Charismo

Parfémy Charismo - recenze

Jak jsem uvedla, nebudu recenzovat všechny vůně, ale pouze obdržené vzorky a 50 ml parfém, za který ještě jednou musím moc poděkovat. Tak jdeme na to, jen opět opakuji, že co nesedne mě, může sednout někomu jinému a naopak, to samé s výdrží...
Parfémy jsou seřazené podle toho, jak mě zaujaly...

Charismo No. 6 - Jsem zamilovaná!

  • Od 6 jsem obdržela pouze vzoreček, ale za směšných 400 Kč/ 50 ml si ráda pořídím celé balení.
  • Dlouho jsem hledala vůni, která by byla elegantní, výrazná opojná a hlavní podmínka originální! 
  • Poté, co se mým oblíbeným Alienem začala vonět půlka města, tak to prostě chtělo změnu. A tohle je přesně to, co jsem hledala celou tu dobu. 
  • Silná a intenzivní vůně květin - hyacint, pomerančový květ, zimolez, jasmíny, růže, narcisky a další. Ideální na jaro. 
  • Obsahuje aldehydy a benzoin, které v jiných parfémech nesnesu a tady mi vůbec nevadí. Docela by mě zajímalo, jak je to možné? Každopádně se jich ve složení nemusíte bát.
  • Intenzita i výdrž vůně je na jedničku, naprostá spokojenost.
  • P.S. Jestli s tím do roka bude vonět půlka Plzně, tak uvidíte !!! :-)

Charismo No. 7 - Takhle by měl vonět každý chlap!

  • Dostala jsem dvě unisexové vůně, z toho jedna byla víc pro pány a druhá pro dámy.
  • A právě 7 je pro mě čistě pánská záležitost. 
  • Moc mi voní, ale ne na mě :D Nosit bych ji nemohla, ale dovedu si ji představit, že by ji nosil můj přítel.
  • Dokonce se mi líbí víc, než ohraná Acqua di Gio. To bude zřejmě tím, že ve složení je jasmín a santalové dřevo a tuhle kombinaci já můžu.

Charismo No. 5 - Konkurence pro "zelené jablko"


  • Na první přivonění mi velmi parfém připomínal DKNY Be Delicious, mají totiž podobně složenou hlavu parfému.
  • Ale rozhodně No.5 není nějaká kopie, po chvíli se totiž rozvoní čistě květinově - tuberosa, konvalinky, fialky, růže...
  • Tohle je univerzální dárek pro jakoukoliv ženu, která má ráda svěží květinové vůně.
  • Vůně má krásnou výdrž a z oblečení je cítit ještě několik dní.

Charismo No. 9 - Sladká vůně kosatce

  • Unisexová vůně, která tentokrát sedne spíš ženám, na chlapovi si ji neumím představit.
  • Jedná se o velmi sladkou vůni kosatce, měly by tam být i mandarinky a cedr, upřímně jsem je tam neobjevila.
  • Každopádně vím, že je dost nadšenců do kosatcových vůní, tak tuhle mohu doporučit, co se týče intenzity i výdrže.

Charismo No. 3 - Tohle mohl být český Shalimar, ale...

  • Na trojku nebudu pět jen samou chválu a dost mě to mrzí, protože tohle mohl být český Shalimar za pár korun...
  • Ačkoliv je seznam složek poměrně dlouhý, já cítím jen citrusy a vanilku. 
  • Vůně je jemná, citrusově sladká, to vše mi vyhovuje. Ale nejsem spokojena s výdrží. Ať už na oblečení, nebo na kůži, nikde nedrží. 
  • Ale jak říkám, každému z nás sedí něco jiného, a to, že vám nesedne jedna, dvě vůně od značky může značka považovat za úspěch, protože mě většinou sedí tak jeden parfém od jednoho výrobce, a to jich může vyrobit klidně sto...

Charismo No. 15 - Vůně pánské kolínské

  • Příjemná pánská kořenitá vůně, cítím hlavně skořici, pačuli, grapefruit, namíchaná je určitě dobře.
  • Výdrž je také dobrá, tam nemám výhrady. Jediné, co mi trochu vadí je to, že takto voní spousta pánských parfémů a kolínských. Ale má to i svou výhodu, 15 je univerzální dárek :)

To by bylo ode mě vše, vy mi dejte vědět, kde nakupujete parfémy a zda máte radši mainstream, nebo rádi vyzkoušíte i neznámou značku.





úterý 10. března 2015

Kombinované studium VŠ - moje zkušenost

Ahoj,
tentokrát nás čeká opět nekosmetický článek. Tentokrát jsem si udělala chvilku a sepsala otázky, nejasnosti, co jsem našla na internetu a k nim připsala můj pohled na věc ohledně kombinovaného studia.

Takže vy všichni, kdo uvažujete o studiu při práci, nebo si chcete přidat druhou školu dálkově, čtěte:-)


zdroj: www.wallpaperg.com

KOMBINOVANÉ STUDIUM VŠ

Dotaz č.1: Kolikrát do měsíce je nutné dojíždět do školy?
Samozřejmě se to liší univerzita od univerzity, ale všeobecně se dá říct, že do školy jezdíte 1x za měsíc. V letním semestru pak všeobecně víckrát, 1x-3x. Výuka je z cca 90% v sobotu, ale stane se, že do školy budete muset někdy i v pátek. Pokud ovšem nestíháte/šéf vám nedá volno, jsou všechny prezentace vyvěšeny na internetu, učivo si tak můžete projít i z domova a do školy nejezdit, někteří to tak dělají.

Dotaz č.2: Jak je organizované zkouškové?
Co se týče zkouškového období, je na vás, jak si zkoušky poskládáte, ale předem říkám, počítejte, že budete muset obětovat 2-3 pracovní dny, protože je spousta zkoušek ústních a ty v sobotu nebývají. Navíc někde budete mít i výuku každý týden ve všední den, např. na Humanistice ZČU, kdy je jazyk každý týden odpoledne...

Dotaz č.3: Jaká je tedy forma zkoušek?
U mě na škole převažují ústní zkoušky, doplněné o písemné testy. Na internetu jsem našla, že na kombinovaném studiu se píšou testy přes internet, tomu nevěřte, je to hloupost (opět mluvím o své škole).

Dotaz č. 4: Musím se nějak připravovat doma kromě učení se na zkoušky z prezentací?
Mám pro vás blbou zprávu, musíte :D Jelikož jste na kombinovaném studiu a nemáte se možnost účastnit prezenčních sseminářů, budete se o to více muset snažit doma - seminární práce, povinná četba, eseje recenze a obzvlášť velká lahůdka je učit se cizí jazyk samostudiem, když z něj neumíte ani ň.

Dotaz č. 5: Platí za mě stát sociální a zdravotní pojištění na kombinovaném studiu?
Zdravotní ano, viz stránky VZP (se všemi informacemi). V případě, že pracujete na HPP, hradí jej zaměstnavatel. Sociální pojištění není povinné pro studenty.

Dotaz č. 6: Studentům kombinovaného studia učitelé nadržují a berou na ně větší ohled, studium je brnkačka - je to pravda?
Ne :D Tohle mě rozesmívá nejvíce. Při zkoušce/testu učitel ani neví, z jaké jste formy studia, jak by asi mohl někoho protěžovat? Opravdu si nepřipadám, že mám školu zadarmo. Nemám jediný volný víkend (v rámci semestru), buď jsem v práci, nebo ve škole. Do školy se třepu 4 hodiny tam a 4 zpět. Po večerech a o víkendech, kdy ostatní paří a věnují se koníčkům, já sedím u PC, překládám, píšu různé seminární práce, nebo mám otevřenou učebnici ŠJ. Musela jsem se téměř přestat věnovat blogu, který mě baví a je v současné době snad jediným mým koníčkem.
Vzkaz je jednoznačný: Zapomeňte na pohádku o dokonale snadném kombinovaném studiu.

Dotaz č.7: Zvládnu to, jsem: postarší člověk/matka od dětí/studuji již jednu vysokou/mám to daleko/jsem v práci pořád atp.
Zvládnete! Na oboru máme maminku zlobivých dvojčat, pána, kterému je přes 60, já mám školu 340km daleko a máme na oboru i lidi s hodně nepravidelnou pracovní dobou.


Dotaz č.8: Jsou nějaká negativa kombinovaného studia?
Určitě, chybí mi přednášky a semináře, jazyk by se také určitě učil lépe prezenční formou a ne pouze na blokové výuce, která je mnohdy velmi únavná, když jdete spát v 8 večer, vstáváte ve dvě a škola končí v 19:00....Přesto bych neměnila.

Dotaz č.9: Je na kombinovaném studiu možnost vyjet do zahraničí?
Ano je, spousta lidí o tom ani neví. Jedná se o program Erasmu+, kdy můžete vyjet na pracovní stáž do zahraničí a získat stipendium až 600EUR. Další možností jsou mimoevropské studijní výjezdy, záleží, co vaše škola dokáže nabídnout.

Dotaz č.10: Co je důležité pro úspěšné kombinované studium?
Jednoznačně plánování času! Rozvrhnout si, co kdy budete psát, číst, prostě dělat. Je velmi důležité počítat s odchylkou (nemoc, prokrastinace, psaní článku na blog :-)))))

Dotaz č.11: Mohu využívat studentských slev - ISIC, sleva na dopravu, atp.?
Nemůžete, vlastní zkušenost, aspoň u nás mi to neprošlo :-) Ale jedna rada, v zahraničí stačí, že máte na kartičce napsáno student card a máte slevy všude, nebudou se v tom rýpat :-)

Dotaz č. 12: Platím něco za studium, když pracuji?
Ne, pakliže vám není 26 let, máte řádně ukončené předchozí studium/je to vaše první studium, neplatíte nic. Po dosažení věku 26 let se platí nějaké drobné. Větší průšvih nastává, když jste např. 3 roky něco studovali a řádně nedokončili, to pak sáhnete do peněženky hlouběji.



Dotaz č.13: Určitě nedám přijímací zkoušky, jsem už pár let ze školy a už si nepamatuji vše, jako dnešní studenti...
Tak si vyberte kombinované studium, kde vás přijmou na základě pohovoru a nejdůležitější pro ně bude vaše motivace.

Dotaz č.14: Je lepší počkat s kombinovaným studiem až na navazující studium (titul Mgr.)?
Dle mého názoru určitě, ale pokud nemáte možnost rozkoukat se a oťukat si studium na Bc. prezečně, tak jděte do kombinovaného studia. Ale rozhodně si myslím, že je velká výhoda mít Bc. prezenčně s perfektně zmáknutým základem oboru a pak jít na Mgr. kombinovaně.

A  odpovědí na dotaz 14 se s vámi loučím. Napadá vás ještě nějaký dotaz ke kombinovanému studiu? Pište do komentářů! Děkuji!





čtvrtek 22. ledna 2015

Kréta Kokkini Hani - tip na dovolenou 2015

Ahoj,
po měsících koloběhu práce, učení, práce, a tak pořád dokola, mám trochu času na blog, a toho musím využít!
Dnešní článek bude nekosmetický, přináším vám totiž tip na dovolenou 2015

Asi byste měli vědět, kdo vám tento tip dává, protože ne všichni jsme stejní, takže...:
1) Ráda jezdím k moři, ale nejsem ten "slunící se" typ, který se smaží na sluníčku celých 8 dní dovolené a sotva se zvedne z lehátka, aby nedošlo k tomu, že umře hlady a žízní.
2) Mám ráda dobrodružství, výlety, ale s mírou. Pokud vím, že je oblast nebezpečná a hrozí mi nebezpečí, tak radši zvolím jinou lokalitu. 
3) Ačkoliv nadšeně vyrážím na delší výlety, pláž chci mít do 100m od hotelu, tady tak akční nejsem.
4) K smrti ráda jím, dobré jídlo = dobrá dovolená.
5) V plánování dovolené jsem maximálně zodpovědná. Toto byla přítelova první dovolená u moře a kdybych špatně vybrala destinaci, hotel what else, byla bych na sebe neuvěřitelně naštvaná. Věřím, že tipy, které vám dávám se vám budou hodit. Nejde o žádnou reklamu, je to má subjektivní recenze.

Pokud jste aspoň trochu jako já, tak by vám Kréta mohla vyhovovat a čtěte dál mé zážitky z dovolené...

Letovisko + hotel



Nejprve si povíme něco o letovisku a hotelu, kde jsme pobývali. Ostatně aspoň budete mít tip na super ubytování v Kokkini Hani

  • Kokkini Hani je malé letovisko, které spíš připomíná větší vesnici. Ale naleznete tu vše potřebné - obchůdky se suvenýry (je zde i velké obchodní centrum jen s oblečením a suvenýry), s oblečením, jídlem, pitím atd., lékárny, restaurace...
  • Je vhodné spíše pro rodiny s dětmi a pak pro páry, které zrovna netouží se v béčkovém řeckém klubu zpít do němoty. Prostě nic pro pařmeny. Pokud toužíte po prohýřených večerech, jeďte do Agios Nikolaos, tam to žije o hodně víc.
  • Kokkini Hani se nachází 12 km od hl. města s letištěm Heraklion. Na jednu stranu je super, že je to na letiště kousek, na stranu druhou někomu vadila přistávající letadla. Jelikož v Plzni bydlíme hned vedle tramvajových kolejí, spali jsme v noci jako zabití. Možná bych to nedoporučila rodinám s malými dětmi, mohly by se v noci budit...

  • Co se týče hotelu, můžu s čistým svědomím doporučit přespání v hotelu Anna Aparthotel s tím, že all inclusive je zaplacený v hotelu Aquis Arina Sand (4 hvězdy)
  • Moji recenzi hotelu najdete i na invii (kdyby někdo spekuloval, že jsem něco někde ukradla...), ale radši ji dám ještě sem:



Ubytování
Bydleli jsme v přízemí. K dispozici jsme měli koupelnu, záchod, pěknou ložnici a vyjít jsme mohli na terásku, kde byly stolečky a šňůry na prádlo. Hotel se nachází u hlavní cesty a hned naproti je hotel Aquis Arina Sand, jehož all inclusive služeb jsme využívali.

Strava
Snídaně: K dispozici bylo: palačinky, zelenina a ovoce (velký výběr), sladké pečivo - croisanty, koláče, hranolky, vajíčka, vaječné omelety (udělaly vám ji s ingrediencemi na vaše přání), musli, chleby, veky, tvaroh, datle, med...Ani to vše nevypíšu, upsala bych se :-) K pití čaj, káva, džus, capuccino, voda...

Oběd: Opět obrovský výběr. Ryby, krocan, vepřové, gyros, hovězí kuličky, kuřecí, k tomu opět zelenina, ovoce, mohli jste si nabrat kolik jste chtěli. Dělali i skvělé omáčky, doporučuji ochutnat. K dispozici byla vždy polévka a každý den jiná.Každý den byly i špagety, těstoviny s ruzným masem a omáčkou. Vždy byly k dispozici dezerty: želé, sladké krémy, dortíky, čokoláda, baklava a jiné řecké dezerty.

Pool Bar: Otevřen 10-18 hod. Bylo zde možné se naobjednat venku. Našli jste zde koblihy, zmrzlinu, nápoje, kuřecí nugety, hranolky, pečivo, šunka, sýr, melouny, zeleninu, palačinky, pizzu, párky v rohlíku, alkoholické nápoje.

Večeře: Od 19:00 je podávána večeře. Výběr stejný jako u oběda (ale jídla se samozřejmě u oběda a večeře lišila).

Divím se stížnostem na jídlo a moc by mě zajímalo, co si rýpalci vaří doma, čočku s párkem tipuji a nad krocanem budou ohrnovat nos...

Služby hotelu
Opět na jedničku. Personál příjemný, animační tým aktivní a milý. Všichni se snaží o to, abyste byli maximálně spokojení. Udělat vám snídani dříve např. pro ně není problém. O to více se stydím za nevděčné Čechy, kteří nad vším ohrnovali nos. Ještěže mě všichni měli za Rusku, hanbou jsem se za nevděčné české burany propadala.

Pláž
Písčitá, sem tam se tam našel nějaký větší kámen, ale opravdu výjimečně. Pláž krásná, velké vlny, vál příjemný vítr. Kvůli vlnám není pláž vhodná pro malé děti, vhodnější je pro ně bazén. Já děti nemám, takže si nemůžu stěžovat, ve vlnách jsme se vyřádili.



Výlety

Nyní se dostáváme k části, která bude zajímat i ty, kteří jezdí na vlastní pěst bez cestovky a chtějí se podívat na zajímavá místa v okolí Heraklionu.


Krétské akvárium



  • ideální výlet pro všechny, kdo mají rádi faunu a flóru, rádi se dozví informace o tom, co na Krétě a v Řecku vlastně žije v moři nebo super tip na výlet pro rodinu s dětmi.
  • Nedaleko akvária staví autobus, číslo zastávky už si nepamatuji, ale je to latinkou napsáno na tabulích na zastávkách. 
  • Pak už stačí kousíček dojít pěšky (nelekněte se štěkotu - nedaleko je útulek). V okolí je bývalá vojenská základna, která je oplocená a uzavřená. To jen kdybyste potřebovali záchytný bod :)
  • Akvárium není kdoví jak velké a projdete ho za chvilku, nicméně jde o milé zpestření dovolené, navíc vás výlet vyjde na pár euro.

Chrissi Island




  • Pokud byste měli na Krétě vyrazit jen na jediný výlet, jeďte na Chrissi Island.
  • Ne nadarmo se mu přezdívá řecký Karibik.
  • Jedná se o neobydlený ostrov, kde se nachází pláže podobné těm karibským.
  • Na ostrov se jede lodí, těm, kterým se dělá blbě, doporučuji nějaký lék na nevolnost. Mně se na lodi nikdy předtím zle neudělalo, ale tady mi bylo pekelně špatně, možná za to mohly velké vlny, které nás celou dovolenou provázely.
  • Ale koupání stálo za to, krásná průzračná voda a úplně bílý písek.
  • Jen pozor při vstupu do vody, pár lidí (včetně jedné blogerky:-) si tam solidně nabilo čumák.

Heraklion




  • Heraklion je hlavní město Kréty.
  • Pokud si chcete nakoupit suvenýry, pohledy a další vzpomínky na Krétu, vyplatí se vám tam vyrazit, z Kokkini Hani je to cca 10 minut cesty.
  • Z Heraklionu si pak můžete udělat výlet dál, např. na Knossoss.
  • Jen bacha na čísla autobusů, až pojedete zpět. Nás poslali špatně 3x, dokonce i na lístku byl psán špatný autobus. Tak ať neodjedete třeba na druhý konec Kréty :-)
  • Doporučuji si Heraklion projít pěšky, je to velmi krásné město.
  • Určitě navštivte pevnost na okraji města a archeologické muzeum. Tam nás "dostala" zejména výstava hologramů, která byla opravdu povedená.

Další výlety


  • Ne na všech výletech jsme byli, ale ostatní si chválili také:

Spinalonga
  • Ostrov, kde dlouhodobě pobývali malomocní na Krétě. Pokud máte rádi duchařinu, tak v Enigmě psali, že se tam dodnes zjevují jejich duchové. Výlet to může být zajímavý, ale mě osobně lékařská zařízení jako taková vadí a proto jsem ho vynechala.

Knossos
  • Největší starověký palác, který určitě nadchne všechny milovníky historie.
  • Akorát radím padesátku opalovací krém sebou, jelikož prohlídka trvá několik hodin.
  • Já jsem z tohoto důvodu Knossoss vynechala...


Závěrem článku vám chci popřát šťastnou ruku při výběru letošní dovolené a poprosit vás, pokud máte tipy na zajímavá místa a píšete o tom na vašem blogu, dejte odkaz dolů. Já i ostatní se určitě rádi inspirujeme.